Hidtil største kortlægning af bivirkninger ved brug af antibiotika

Forsker fra Aalborg Universitet har gennemanalyseret den videnskabelige litteratur omkring bivirkninger ved en bestemt klasse af antibiotika. Resultatet stiller læger bedre, når de skal beslutte, om det giver mening at behandle en patient med en antibiotikakur

Lagt online: 15.02.2019

Når en læge i Danmark sætter en patient i behandling for en lungebetændelse, underlivsbetændelse eller sågar akne, ender lægen undertiden med at skrive en recept på et bredspektret antibiotikum af typen makrolider.

Makrolider kan ligesom alle andre former for medicin være forbundet med risiko for at få bivirkninger, og nu har en forsker på Aalborg Universitet (AAU) i samarbejde med en gruppe forskere fra Australien samlet alle studier af høj kvalitet på området og skrevet et af de prestigefyldte Cochrane Reviews om deres fund.

- Reviewet kan danne grundlag for nogle af de overvejelser, en læge skal have i forbindelse med udstedelse af recepter på makrolider, og desuden er læger nu bedre rustet til at tale med deres patienter om mulige bivirkninger, forklarer læge og lektor Malene Plejdrup Hansen fra Center for Almen Medicin ved AAU.

Læs hele nyheden på AAU.dk og følg med på Twitter