Spring til indhold
ForsideUddannelse

Orlov til forskning

Din fremtidige hverdag som læge handler ikke bare om klinisk arbejde, også forskning er en vigtig del. Allerede på studiet har du mulighed for at få erfaring med, hvad det vil sige at forske, styrke dit CV og skabe netværksrelationer med kolleger nationalt og internationalt.

Kontakt studenterstudievejledningen for mere information

Sådan gør du

 1. 1

  Du har fået en god ide

  StudenterForskning Aalborg afholder hvert år Forskningsmatch, hvor forskere præsenterer projekter, du kan blive en del af. Her kan du vende din ide med forskerne.

 2. 2

  Du finder en vejleder

  Når du vender din ide med en forsker, kan du spørge, om vedkommende har tid og lyst til at være din hovedvejleder. Du kan også spørge den forskningsansvarlige professor inden for emnet, du er interesseret i, eller en forskningsgruppe, som forsker i emnet.

 3. 3

  Du og din vejleder søger funding

  Som kandidatstuderende på Medicin har du gode muligheder for at søge forskningsstipendiater hos Novo Nordisk Fonden, Lundbeck Fonden og Svend Andersen Fonden. Læs mere om fondene længere nede på siden.

 4. 4

  Du søger orlov i studienævnet

  Som kandidatstuderende på Medicin kan du tage op til 12 måneders begrundet orlov til forskning. Du søger om begrundet orlov gennem studienævnet. Det er fortsat muligt også at have 12 måneder til ubegrundet orlov.

Fonde